AKTUELNO

Bivši obaveštajac srpske policije pukovnik Slavko Nikić rekao je da je mafija kompliment za sve ljude koji nisu organizovali svoj život u skladu sa zakonom, a ne bi hteli da ih nazivaju kriminalcima.

- Na prostoru svih država bivše SFRJ postoji samo jedna mafija, a to je albanska. Kada su u pitanju ostale države, postoje samo jače kriminalne grupe, na vrhu čijih kupola su Albanci - naglasio je Nikić.

Predsednik Foruma za terorizam i tranziciju bezbednosti prof.dr Milan Pašanski povodom liste nepodobnih za ulazak u Srbiju, rekao je da je po principima obaveštajnog rada normalno da za osobe koje cirkulišu po inostranstvu sagledava njihov obaveštajni kapacitet.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

- To znači do kog nivoa društvene slojevitosti mogu da dopru. Naravno, to se radi na različite načine, regularne i neregularne, da ih ne imenujem. Zanimljivo je to što je ovde počeo takozvani obračun klanova iz Crne Gore i sigurno je da je i crnogorska služba bezbednosti infiltrirana u te klanove, i sasvim sigurno ih koristi da dolazi do određenih podataka, da je u toku sa zbivanjima u Srbiji. Koliko vidim, borbom sa njima se bavi MUP, prilika je da se time pozabavi BIA - kazao je Pašanski.

Bivši obaveštajac Službe državne bezbednosti Božidar Spasić rekao je da je ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, pre tri meseca doneo naredbu da se napravi spisak bezbednosnih lica, posebno iz Crne Gore i da se ta lica ili ne primaju u zemlju ili da se njihovim ulaskom u zemlju stave pod određen nadzor.

Foto: Printscreen

- To je genijalna ideja, da mi funkcionišemo kako treba. Meni je smešno što ova starleta dobila veću reklamu, iako je u ova tri meseca verovatno vraćeno preko 30 bezbednosno interesantnih lica - istakao je Spasić.

Više o pomenutim temama pogledajte u videu koji sledi:

#Mafija

#Novo jutro

'